NOMEN
Pilvopohjainen identiteettihallinta.

Ominaisuudet

Automaattinen käyttäjätilien luominen ja käyttölupien sekä käyttäjäryhmien keskitetty hallinta.

 

Ominaisuudet


INTEGROINTI PILVIPALVELUIHIN

Nomen työkalun avulla integroit oppilaitoksesi käyttäjähallinnan Google for Education palveluun. Lisäksi Nomen mahdollistaa integraatiot suomalaisiin oppimateriaalijärjestelmiin, kuten Edustoreen, ja muihin suosittuihin viestintäpalveluihin kuten Microsoftin O365:teen.


Vuosi- ja arviointiryhmät

Käyttäjähallinnan integroinnin lisäksi Nomenin avulla voidaan automaattisesti luoda myös Primuksen vuosi- ja arviointiryhmät Googlen ryhmiksi, joiden avulla tiedon jakaminen Driveltä, Classroomista ja Gmailista onnistuu helposti kerralla isommallekin porukalle.


Turvallinen käyttää

Nomen on turvallinen käyttää, sillä se ei tee lainkaan muutoksia Primuksen tai muun käytössä olevan kohdejärjestelmän tietoihin, vaan ainoastaan siirtää niitä valittuun pilvipalveluun.

Nomen seloste palvelun käsittelytoimista

Nomen TOS

Nomen Data Processor Agreement

 


KÄYTTÖÖNOTTOVAIHTOEHDOT

Nomen ja PrimusQuery
Käyttäjätiedot Primuksesta Googleen voidaan ajaa ajastetusti tai manuaalisesti tarpeen mukaan. Käyttöönoton ja koulutuksen jälkeen ylläpito on helppoa ja käytännössä vaatii vain yhden klikkauksen.

Online Nomen
Ilman PrimusQuerya palvelun hallinnoija ottaa itse ajantasalla olevat tiedostot Primuksesta CSV-tiedostoina. Tämän jälkeen käyttäjä avaa verkkosivun ja valitsee halutut CSV-tiedostot työasemalta jonka jälkeen palvelu vie tiedot Googleen.


HINNOITTELU

Nomen lisenssi 150€ / kk (alv 0%).

Lisäpalveluina Nomeniin saa laajennuksia, joiden hinta on 50€/kk/lisätoiminto.


tietoturva

Nomen on toteutettu erittäin tietoturvallisesti Googlen Cloud-palveluilla. Palveluilla on vastaavat tietoturvasertifioinnit ja palveluissa noudatetaan samoja henkilötietosäädöksiä kuin Google for Education -palvelussa.


Synkronointi

Varsinainen synkroinointi tapahtuu asiakaskohtaiselle virtuaalipalvelimella Google Compute Enginessä. Virtuaalipalvelin käynnistetään ainoastaan synkroinnin ajaksi, eikä virtuaalipalvelimelle pääse kirjautumaan sisälle. 

Virtuaalipalvelimelle annetaan oppilas, opettaja ja ryhmätiedot joko käyttöliittymän kautta tai hyödyntäen erillistä PrimusQuery -palvelua mikä on asennettu virtuaalikoneelle.